اسکورینگ غضروف گوش و روش انجام آن

اتوپلاستی جراحی زیبایی گوش است که از سال ۱۹۴۸ انجام می‌شود. این جراحی برای افرادی که گوش‌هایشان ظاهر طبیعی ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتوپلاستی با استفاده از تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود. یکی از کاربردی‌ترین این تکنیک‌ها اسکورینگ غضروف گوش است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

اسکورینگ غضروف چیست

اتوپلاستی جراحی زیبایی گوش است که از سال ۱۹۴۸ انجام می‌شود. این جراحی برای افرادی که گوش‌هایشان ظاهر طبیعی ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتوپلاستی با استفاده از تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود. یکی از کاربردی‌ترین این تکنیک‌ها اسکورینگ غضروف گوش است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

اسکورینگ غضروف گوش چیست ؟

اسکورینگ روشی تخصصی است که با تضعیف غضروف‌های موجود در گوش به ایجاد فرم بهتر برای آن کمک می‌کند. غضروف‌ها حالتی  نرم و  انعطاف خوبی دارند. به همین دلیل می‌توان راحت‌تر فرم مورد نظر بیمار را برای آن‌ها ایجاد کرد.

این روش کم تهاجمی است و برش‌های گسترده‌ای در گوش ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل عوارض کم‌تری نسبت به جراحی‌های تهاجمی دارد. این تکنیک نسبتا جدید به شمار می‌رود. اما در همین مدت کوتاهی که پزشکان از آن استفاده می‌کنند، نتایج خوبی برای بیماران ایجاد کرده است. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله سایت ncbi.nlm.nih را مطالعه کنید.

روش های تشخیص اسکورینگ غضروف

چه افرادی می‌توانند از اسکورینگ غضروف گوش استفاده کنند؟

تشخیص تکنیک مورد استفاده در جراحی اتوپلاستی بر عهده پزشک متخصص است. پزشک با معاینه فرم گوش بیمار و بررسی تغییراتی که باید ایجاد شود، فرم مناسب را ایجاد می‌کند. این متد برای گروه‌های زیر توصیه می‌شود.

  • کودکانی که به صورت مادرزادی گوش‌های برجسته دارند. البته بهتر است تا سن ۵ سالگی عمل اتوپلاستی انجام نشود. چرا که گوش‌های کودک تا این سن همچنان رشد زیادی دارند.
  • بزرگسالانی که به دلیل آسیب‌هایی مانند ضربه یا ورزش‌های سنگین گوش‌هایشان شکسته و برجسته شده است.
  • افرادی که از ظاهر بزرگ گوش‌های خود ناراضی هستند و تصور می‌کنند تأثیر بسزایی در ظاهر آن‌ها ایجاد کرده است.
  • افرادی که غضروف‌های گوش‌هایشان محکم است.

اولین مرحله در انجام اسکورینگ غضروف گوش، تعیین کاندیدای مناسب است. چرا که این روش برای همه کاربرد ندارد. به عنوان مثال افرادی که غضروف‌هایشان نرم است، نمی‌توانند از مزیت‌های این روش استفاده کنند.

اسکورینگ غضروف گوش چگونه انجام می‌شود؟

هنگام استفاده از این تکنیک برای بزرگسالان از داروهای بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. اما پزشکان برای کودکان بیهوشی عمومی را ترجیح می‌دهند. بعد از بی‌حسی، پزشک نقطه‌ای که باید تغییرات در آن ایجاد شود را مشخص می‌کند. برای این روش از سوزن‌های زیر جلدی استفاده می‌شود. سوزن‌ها در امتداد خط مشخص شده برای اسکورینگ غضروف گوش، فرو می‌روند و مسیر تونل مانندی را در گوش ایجاد می‌کنند. سپس جراح سر سوزن را از انتهای دور از مرکز تونل زیر پوستی ایجاد شده، بیرون می‌کشد. در این مرحله پزشک با استفاده از نگهدارنده سوزن، سر آن را خم می‌کند.

در مرحله بعد پزشک سوزن را می‌چرخاند تا سر خم شده‌ی آن روبروی غضروف قرار گیرد. سپس آن را از تونل موجود خارج می‌کند و به همراه آن غضروف‌ها نیز برش داده می‌شوند. بعد از بیرون کشیدن سوزن، باید آن را دور انداخت. این فرآیند باید تا زمان حصول نتیجه با استفاده از سوزن‌های جدید روی نقاط مشخص شده، تکرار شود. معمولا برای بیماران سه تا چهار بار تکرار کفایت می‌کند. نتیجه نهایی این کار، غضروف‌های نرم انعطاف پذیری است که به راحتی می‌توان آن‌ها را به عقب برگرداند (برجستگی گوش را درمان کرد). در مرحله نهایی برش‌ها با استفاده از بخیه‌های ضد چروک بسته می‌شوند. بعد از بهبود زخم‌ها، هیچ اثری از جای اسکورینگ غضروف گوش مشاهده نمی‌شود.

مدت زمان مورد نیاز برای دیدن نتیجه اسکورینگ غضروف گوش چقدر است؟

نتیجه از همان لحظه بعد از جراحی قابل مشاهده است. اما برای اینکه نتیجه نهایی را مشاهده کنید، باید کمی صبور باشید. مدت زمان ایجاد نتیجه نهایی به میزان برجستگی گوش، میزان مقاومت غضروف‌ها و… بستگی دارد. اما به طور کلی بعد از ۶ ماه می‌توانید گوش‌های جراحی شده را در فرم نهایی مشاهده کنید. البته ممکن است این مدت برای برخی از افراد کوتاه‌تر و برای برخی دیگر طولانی‌تر باشد.

عوارض اسکورینگ غضروف

مراقبت‌های بعد از عمل شامل چه مواردی است؟

اسکورینگ غضروف گوش عمل سنگینی نیست. بنابراین مراقبت‌های بعد از آن شامل کارهای پیچیده نمی‌شود. بیمار معمولا به بستری نیاز نخواهد داشت و ترخیص می‌شود. مراقبت‌های بعد از این عمل زیبایی گوش، شامل موارد زیر است.

  • پانسمان گوش به مدت یک هفته.
  • عدم خوابیدن روی پهلو به مدت دو هفته.
  • بهتر است تا چند روز تنها نمانید و شخصی در کنار شما برای مراقبت حضور داشته باشد.
  • بعد از ترخیص مصرف مایعات را شروع کنید تا اثرات داروهای بیهوشی و بی‌حسی از بین برود.
  • در صورت نیاز (با توجه به دستور پزشک) از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • به مدت ۶ الی ۸ هفته بعد از جراحی هنگام فعالیت‌های ورزشی از گوش بند استفاده کنید. بهتر است در این بازه حرکات سبک‌تر را انجام دهید.
  • به مدت یک ماه گوش خود را خم نکنید.
  • لباس‌هایی که از سر پوشیده می‌شوند را به مدت یک ماه استفاده نکنید.
  • به مدت دو هفته از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید.

بزرگسالان می‌توانند حدود یک هفته بعد از جراحی به محل کار خود برگردند. البته افرادی که در مشاغل سنگین فعالیت می‌کنند، باید مدت زمان بیشتری استراحت داشته باشند.  برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مراقبتهای بعد از اتوپلاستی را مطالعه کنید.

عوارض جانبی اسکورینگ غضروف گوش چیست؟

عوارض اسکورینگ غضروف گوش

از آنجایی که این متد کم تهاجم است، خطر چندانی برای بیمار ایجاد نمی‌کند. اما در صورت عدم رعایت دستورات پزشک ممکن است زخم بیمار عفونت کند یا درد بسیاری را تجربه کند. همچنین در صورت انجام کارهایی چون خم کردن گوش یا انجام فعالیت‌های سنگین، ممکن است نتیجه دلخواه برای بیمار ایجاد نشود.

نکته دیگری که در عوارض ناشی از اسکورینگ تأثیر دارد، پزشک است. در صورتی که جراح تجربه بسیاری در این زمینه نداشته باشد و نتواند تغییرات لازم را به خوبی ایجاد کند، نتیجه مطلوبی ایجاد نخواهد شد. حتی ممکن است بیمار نیاز به تکرار مجدد جراحی اتوپلاستی به صورت تهاجمی‌تر داشته باشد.

جمع بندی

اسکورینگ غضروف گوش یکی از متدهای مورد استفاده برای اتوپلاستی است که معمولا برای درمان برجستگی گوش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیاده‌سازی این روش به جنسیت یا سن خاصی محدود نیست و برای اکثر بیماران قابل انجام است. ملاک اصلی تشخیص کاندیدای مناسب، شکل دفورمیتی گوش بیمار است.

دکتر مریم یعقوبی، متخصص گوش، حلق و بینی در تهران هستند. ایشان می‌توانند به شما در ایجاد فرم دلخواه برای گوش‌هایتان کمک کنند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق بخش «تماس با ما» در سایت برای ارتباط با دکتر یعقوبی استفاده کنید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۱ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۱

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

مطالب مرتبط

گوش
ساختمان گوش

ساختمان گوش انسان

بدون دیدگاه
آنچه در این مقاله می خوانید Toggleساختمان گوش انسان چگونه است؟بخش خارجی ساختمان گوش۱- گوش خارجی۲- گوش میانی۳- گوش داخلیبخش…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

14 − 3 =

فهرست