تومورهای گوش

سه تومور گوش که اغلب به جراحی نیاز دارند ؛ سرطان مجرای گوش ، تومور گلوموس گوش میانی و تومور عصب شنوایی عصب حفظ تعادل در نزدیکی مغز می باشند.  تومورهای گوش مشکلاتی هستند که باید حتما توسط یک جراح و متخصص گوش و حلق و بینی خوب و مجرب درمان شوند تا مشکل جدی را برای بیمار به وجود نیاورند. دکتر مریم یعقوبی بهترین و مجرب ترین جراح گوش تهران هستند که طی این مقاله در رابطه با این عارضه و مشکلاتی که برای بیمار به وجود می آید صحبت نموده اند.

 

تومورهای گوش

 

سرطان مجرای گوش

یک سرطان کوچک محدود به مجرای گوش ، از طریق جراحی با برداشتن کل مجرا ، صماخ گوش و بخش کوچکی از گوش خارجی ، درمان می شود. تومورهای گوش یا سرطان مجرای گوش در صورت تشخیص به موقع و محدود بودن آن به مجرای گوش ، در ۸۵ درصد بیماران ، قابل درمان است. در این جراحی ، مجرا ،  صماخ گوش و استخوان های شنوایی برداشته می شوند. نواحی ترشح غدد لنفاوی ، در جلوی گوش و در گردن را می توان به طور همزمان ، با همکاری جراح سر و گردن ، برداشت. گاهی اوقات پرتو درمانی ، بعد از جراحی گوش ، به روند درمان اضافه می شود. پس از این درمان ، قدرت شنوایی به طور دائمی از دست می رود. جراحی حتی در بیماران مسن نیز به راحتی ، قابل تحمل است. در شکل پیشرفته تر بیماری ، پیش بینی ، ضعیف بوده  و به پرتو درمانی و جراحی جامع تر گوش نیاز دارد.

تومور گلوموس

گلوموس تمپانیکوم ، در مقایسه با گوش میانی و صماخ گوش نرمال ، در پشت صماخ گوش ، سرخی ایجاد می کند. تومور گلوکوم از ساختارهای تخصصی پشت صماخ گوش منشاء می گیرد و به گوش محدود بوده یا در گردن منتشر می شود. تومورهای گوش از نوع تومور گلوموس هر چند خوش خیم بوده و به آرامی رشد می کند ، ولی می تواند عملکردهای حیاتی گوش را تخریب کرده ، باعث فلج صورت شده و حتی در صورت عدم درمان ، در مغز نیز منتشر شود. از آن جایی که عوارض جانبی و مشکلات جراحی گلوموس تمپانیکوم جزئی می باشند ، درمان جراحی بر حسب اندازه تومور ، در مجرا یا پشت گوش توصیه می شود. درمان دائمی مورد انتظار است.

نوروم آکوستیک

نوروم اآکوستیک تومور خوش خیم عصب تعادل در مجرای استخوانی بین گوش و مغز می باشد و گاهی اوقات به سمت مغز رشد کرده و بزرگ می شود. درمان تومورهای گوش بسیار کوچک با حس شنوایی خوب ، اغلب شامل درمان ” انتظار و اسکن مجدد ” در طول یک دوره ۶ تا ۱۲ ماهه می باشد. اگر تومور رشد کند ؛ درمان ، پیگیری می شود و شامل جراحی عصب اکوستیک برای بیماران دارای وضعیت سلامت خوب یا پرتو درمانی و چاقوی گاما برای بیماران مسن تر دارای وضعیت سلامت ضعیف می باشد.

در اکثر موارد ، برداشتن کامل تومورهای گوش توسط بهترین جراح گوش تهران ، از طریق جراحی نوروم اکوستیک انجام می شود و گاهی اوقات می توان در صورت کوچک بودن تومور ، شنوایی را حفظ نمود. گاهی ضعیف شدن ماهیچه های صورت اتفاق می افتد ، ولی اغلب به حالت نرمال باز می گردد. نشت مایع نخاعی ، در کمتر از ۵ درصد بیماران اتفاق می افتد که به جراحی نوروم اکوستیک مضاعف نیاز دارد.

 

تومورهای گوش

 

نکاتی درباره تومورهای گوش

تومورهای بدخیم گوش ؛ هر چند به ندرت رخ می دهند ، ولی می توانند تهدید کننده زندگی باشند و از این رو باید هر چه سریع تر ، درمان شوند. به جز درد ؛ علائم آنها ، آنقدر نامحسوس هستند که بیمار معمولا در مرحله اولیه تومور ، متوجه آن نمی شود. وقتی تومور به مرحله نهایی می رسد ، درمان آن بسیار دشوار بوده و مشکلات سلامت جدی ناخوشایندی را نیز بوجود می آورد. از این رو ، آگاه بودن از علائم مرتبط با آن ، الزامی می باشد. تومورها و کیست های گوش می توانند در هر نقطه ای در داخل یا اطراف گوش ها ، شکل بگیرند.

برخی از رایج ترین نواحی ، پشت گوش ها ، داخل مجرای گوش و لاله گوش ، می باشد. اصولا تومورها می توانند در عمق گوش یا در بخش های بیرونی گوش ، ایجاد شوند. آن ها می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند. تومورهای گوش خوش خیم ، باعث علائم دردناکی نمی شوند ولی خلاص شدن از آن ها الزامی می باشد چون بعد از یک دوره زمانی خاص ، به تومور بدخیم تبدیل شده یا حضور آن ها می تواند عملکردهای نرمال گوش را مختل نماید.

علائم رایج تومورهای گوش

یکی از آشکارترین علائم تومور های موجود در گوش در زمان مراجعه به بهترین جراح گوش تهران ، وجود یک بر آمدگی کوچک بر روی پوست می باشد. این بر آمدگی ها به طور نرمال ، نرم هستند و شما مکرراً شاهد تغییراتی در شکل ظاهری آن خواهید بود. در برخی موارد این برآمدگی ها بزرگ تر شده و در برخی موارد ، اندازه آن ها به صورت رندوم تغییر می کند. این برآمدگی ها بر روی گوش به راحتی قابل رویت می باشند و در زمان واقع شدن در پشت گوش ، به راحتی در زمان لمس شدن با انگشت ، قابل حس کردن می باشند. علامت دیگر ، درد در ناحیه گوش است. درد گوش گاهی بسیار شدید بوده و با تورم و قرمزی در ناحیه گوش توام است. اگر کیست عفونی شود ، از گوش ، چرک یا مایعات خاصی خارج می شود.

یکی از علائم خطرناک تومورهای گوش ، افت تدریجی شنوایی می باشد. بسیاری از افراد از تومورهای خوش خیم گوش رنج برده و از افت شنوایی توام با درد در گوش ، گلایه می کنند. برخی افراد نیز در هنگام گوش کردن به موزیک بلند یا استفاده از هدفون ، از درد گوش گلایه می کنند. بهتر است برای تشخیص هر چه سریع تر مشکل ، تحت چک آپ دوره ای قرار بگیرید.

البته نباید فراموش کرد که نشانه و عارضه ای که بیماران در صورت ابتلا به توموری های گوش تجربه می کنند بسیار متفاوت و مختلف هستند. این علائم تا حد بسیار بالایی به نوع توموری که با آن دست و پنجه نرم می کنید و همچنین قسمتی از گوش که درگیر مشکل شده بستگی دارد.
اما علاوه بر موارد فوق، نشانه های بروز تومورها عبارتند از :

  • سرگیجه و مشکل در حفظ تعادل
  • خونریزی یا ترشح از گوش
  • گوش درد
  • سردرد
  • کاهش حس شنوایی
  • تاخیر در بهبودی زخم یا سوزش
  • تورم غدد یا گره های لنفاوی
  • وزوز گوش
  • ضعیف شدن عضلات صورت

تشخیص و درمان تومورهای گوش

تومور ها معمولاً در طول آزمایشات نرمال گوش تشخیص داده می شوند. روش های مختلفی برای تشخیص وجود تومور یا کیست در گوش وجود دارد. اولین روش ، مشاهده مجرای گوش است. پزشکان ، مجاری گوش را بمنظور کشف کیست ها در مجرای گوش یا در داخل یا خارج گوش ، مورد بررسی کامل قرار می دهند. پزشک ، تست های شنوایی سنجی و تیمپانومتری را برای کنترل ظرفیت شنوایی انجام می دهد و در برخی موارد ، پزشک ، انجام سی تی اسکن را توصیه می کند.

اگر وجود تومور یا کیست در فرد تشخیص داده شود ، پزشک نخست خوش خیم یا بدخیم بودن تومور را بررسی می کند  ؛ اگر تومور خوش خیم باشد ، درمانی تجویز نمی شود. در صورت خوش خیم بودن تومور و عفونی شدن آن ، آنتی بیوتیک برای درمان کامل عفونت تجویز می شود. ولی اگر تومور بدخیم باشد ، از طریق روند جراحی برداشته می شود. از آن جایی که علائم تومورهای گوش چندان بارز نیستند ، همیشه انجام آزمایش کامل روتین گوش ، به منظور اجتناب از بروز مشکل در آینده ، تجویز می شود.

 

جراحی تومور گوش در تهران

درمان های رایج برای انواع تومورهایی که ناحیه گوش و مجاری آن را درگیر می کنند ، بسته به شدت علائم و درگیر شدن سایر بافت ها از جانب متخصص گوش و حلق و بینی صورت می گیرد. برای برخی از افراد تنها مانیتور کردن، درمان دارویی یا پرتودرمانی قابل انجام است و اما گاهی بهترین جراح گوش در تهران ناگزیر به جراحی گوش می شود تا علائم کاهش یافته و مانع از پیشرفت بیماری شود. برای تخلیه کردن نورومای آکوستیک که وضعیت شنوایی فرد را مورد هدف قرار داده است، جراحی بهترین گزینه ممکن است. هدف اصلی از انجام این پروسه خارج کردن تومور در عین حفظ کردن نورون ها می باشد. با حفظ کردن نورون ها ، از فلج شدن عضلات صورت جلوگیری شده و شنوایی فرد نیز آسیب چندانی نخواهد دید. روند جراحی بدین صورت پیش می رود که فرد تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. مجاری گوش داخلی یا ایجاد حفره ای کوچک در جمجمه، دسترسی پزشک را به تومور مهیا می کند. الزامیست بدانید که در بعضی افراد امکان این که تمام تومور در این جراحی تخلیه شود، وجود ندارد. در افرادی که تومور در مجاورت مغز یا اعصاب صورت باشد، این مساله بیشتر دیده می شود. عوارضی که ممکن است جراحی تومورهای گوش به دنبال داشته باشد عبارتند از:

  1. از بین رفتن قدرت شنوایی فرد
  2. فلج عضلات صورت یا بیحسی موقتی
  3. وزوز یا زنگ دار شدن گوش
  4. ترشح مایع مغزی نخاعی از جای برش ها
  5. خونریزی مغزی
  6. سردرد
  7. ایجاد اختلالات تعادلی در فرد
  8. شکست روند درمانی و رشد تومور

این مساله که فرد پس از عمل تومورهای گوش در تهران با احتمالاتی نظیر از دست دادن قدرت شنوایی مواجه شود و یا بیماری به طور کامل درمان نشود، فرد را در موقعیتی استرس آور قرار می دهد. برای این منظور بهتر است اطلاعات کافی در این زمینه را از طرق مختلف و مشورت با یکی از بهترین جراحان گوش در تهران کسب نمایید. برخی پزشکان توصیه می کنند قبل از عمل با مددکار اجتماعی یا شنوایی سنجی نیز مشورت صورت بگیرد تا فرد از لحاظ روحی برای این پروسه آماده شود. با حضور در توانبخشی ها، فرد می تواند با افرادی که با این بیماری مواجه بوده اند صحبت نماید و استفاده از تجربیات آنان کمی به فرد در مقابله با استرس و نگرانی کمک می کند. البته نکته مهم دیگر این است که قرار گرفتن در دایره حمایتی خانواده و اطرافیان نیز تا حد زیادی به فرد در گذراندن دوران پیش از جراحی تومورهای گوش و پس از آن کمک شایانی می نماید. دیگر مواردی که پس از جراحی باید به طور روتین مورد توجه قرار بگیرد عبارت است از:

  • مراجعات ادواری به متخصص گوش و حلق و بینی و چکاپ های منظم جهت نظارت بر روند درمان
  • انجام آزمایشاتی مانند ام آر آی جهت تشخیص میزان پیشرفت مجدد بیماری

 

تومورهای گوش

 

تفاوت بین تومورهای گوش و کیست گوش چیست ؟

اول از هر چیز باید بدانید که هم تومور و هم کیست می توانند باعث ایجاد برجستگی و برآمدگی شوند. اما تفاوت اصلی آنها چیست ؟

  • کیست : کیسه هایی از پوست غشا مانند هستند که در برخی موارد حاوی مایعاتی می باشند. همچنین امکان دارد که حاوی مواد جامد نیز باشند و نیاز است بدانید اکثر آنها سرطانی محسوب نمی باشند.
  • تومور : حجم های شکل گرفته ای از بافت هستند که ممکن است سرطانی باشند.

انواع تومورهای گوش سرطانی

سرطان می تواند در داخل یا خارج گوش شما شکل گیرد. البته سرطان گوش یک بیماری بسیار کمیاب است و احتمال رخ دادن آن شدیدا کم می باشد. بیشتر مواقع نوع سرطانی که در گوش دیده می شود و بر روی آن اثر میگذارد سرطان پوست می باشد. انواع سرطانی که به صورت تومورهای گوش بر روی این ناحیه تاثیر دارند :

  • سرطان سلول بنیادین
  • سرطان ملانوما
  • سرطان سلول پولکی

سرطان هایی وجود دارند که به طور مستقیم گوش میانی یا داخلی را تحت تاثیر قرار می دهند که آنها نیز کمیاب تر هستند. برخی از آنها عبارتند از :

  • تومور کارسینوم آدنوما : این نوع تومور گوش در سلول هایی که مخاط گوش تولید می کنند رخ می دهد. این نوع از سرطان پخش نمی شود ، اما می تواند بخشی از کانال گوش را از بین ببرد.
  • رابدومیو سارکوما : این نوع از سرطان مربوط به کودکان است و در موارد بسیار کمی دیده شده است. این بیماری برروی بافت عضله اثر میگذارد و به طور کلی در نواحی مانند سر و گردن ایجاد می شود که گوش میانی شامل ین بخش ها می شود. در نهایت نیز لازم به ذکر است که این سرطان های مختلف که بر اثر تومورهای گوش رخ می دهند بسیار کمیاب بوده و دفعات رخ دادن اکثر آنها در افراد انگشت شمار می باشد.

عوامل خطر تومورهای گوش

افراد در هر سنی از جمله کودکان کم سن تا بزرگسالان می توانند درگیر تومورهای گوش شوند. به گفته جراح گوش باتجربه در تهران ، برخی عوامل و موارد خاص هستند که می توانند شانس شما را برای ابتلا به تومورهای گوش بالا ببرند. این موارد عبارتند از :

  • عفونت مزمن گوش
  • استفاده از پیرسینگ های گوش
  • برخی ویژگی ها و شرایط ارثی مانند تومورهای خوش خیم نوروفیبروماتوز یا نوروفیبروم.
  • سابقه قرارگرفتن در معرض اشعه
    تماس بیش از حد با آب سرد مثل غواصی
  • دود، از جمله دودهای دسته دوم، منظور از آن، دودی است که افراد غیر سیگاری به دلیل قرارگیری در معرض دود سیگار استشمام می کنند.

چه مواردی باعث ایجاد تومور گوش می شود؟

در حالت کلی تومورها زمانی ایجاد می شوند که بدن ما سریع تر از حد نیاز و معمول سلول جدید تولید می کند. گاهی اوقات سلول های پیر و فرسوده ی بدن، در زمان درست و مناسب، خود به خود و به طور طبیعی از بین نمی روند. انباشت این سلول های فرسوده و جدید، تومور را شکل می دهند. تومورهای گوش زمانی سرطانی می شوند که رشد این سلول ها از کنترل خارج می شود و در سطح بدن پخش می شوند و به دیگر قسمت ها می روند.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن به پست روی ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز ها ۳٫۷ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۳

هیج امتیازی ثبت نشده!اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

, , , , , , ,

مطالب مرتبط

مقالات
کاشت حلزون گوش

کاشت حلزون گوش

8 دیدگاه
آنچه در این مقاله می خوانید Toggleهدف از انجام عمل کاشت حلزون گوش چیست؟کاربرد و مزایای کاشت حلزون گوشچه کسانی…
مقالات
التهاب مری

التهاب مری

4 دیدگاه
آنچه در این مقاله می خوانید Toggleالتهاب مری چیست ؟انواع بیماری التهاب و تورم مریعلائم التهاب مریعلت های بروز التهاب…

2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

دوازده + نوزده =

فهرست